Expeditie oostpunt Ameland en Engelsmanplaat

Deze 11-12 uur durende tocht neemt u mee naar de oostpunt van Ameland en de westkant van Engelsmanplaat, ver van de bewoonde wereld!

De boot vertrekt vanuit de viserijhaven van Lauwersoog. Wees op tijd want het getij duldt geen uitstel. Uitvaren kan namelijk alleen met hoogwater. De overtocht naar Ameland duurt ongeveer 2,5 uur. Na een klein uur wachten zal het water ver genoeg zijn gezakt om van boord te gaan. De boot wordt met de boeg tegen het drooggevallen strand gezet. Soms moet een paar meter door ondiep water worden gelopen en zijn de eerste honderd meters van de drooggevallen zandplaat bezaaid met scherpe schelpen. Na deze, soms wat lastige start, kunnen de voeten worden afgedroogd en gaan de wandelschoenen aan. Op het eiland wordt een afwisselende wandeling gemaakt over het Noordzeestrand en langs de duinen. De afstand van de wandeling, die zo'n 2,5 uur duurt, bedraagt ongeveer 8 km. Rond laagwater zijn we weer terug bij de boot. Er is dan nog tijd om te zwemmen voor de liefhebbers. We varen daarna met tussen de zandbanken door richting Engelsmanplaat. Onderweg komen we meestal zeehonden tegen. Op Engelsmanplaat kunt u opnieuw van het schip af voor een wandeling. Na de wandeling op Engelsmanplaat varen we terug naar Lauwersoog. Onderweg moeten we vaak nog even wachten totdat er voldoende water is om terug te kunnen varen.


Eten en drinken
Aan boord is gedurende de tocht koffie, thee, frisdrank en alcoholische dranken te koop, alsmede soep en een warme worst. We raden aan zelf een lunchpakket mee brengen.

Optioneel is er een boerenkoolmaaltijd (met gehaktbal) verkrijgbaar. Wanneer u hier gebruik van wilt maken dit graag opgeven bij de reservering. Kosten hiervan zijn € 17,50 p.p.

Kleding en schoeisel
Op het wad en aan boord van een varend schip, is het al snel fris. Op Ameland en Engelsmanplaat kan in geval van regen niet worden geschuild. Kortom, neem altijd voldoende warme en wind- en waterdichte kleding mee, ook bij mooi weer! Neem stevige wandelschoenen mee en een handdoek om de voeten af te drogen, na de eerste passen door het water. Misschien kan er gezwommen worden. Als u daar van houdt kunt u zwemspullen meenemen. Vergeet niet een verrekijker mee te nemen. Een tip: Neem een paar oude schoenen, laarzen of surfschoentjes mee voor de 'landing' op Ameland. Dit schoeisel blijft tijdens de wandeling in een zak op het strand achter en kan bij terugkomst weer mee aan boord worden genomen.

Kosten
De kosten van de tocht bedragen € 50,- p.p. (kinderen tm. 12 jaar € 17,50).

Aanmelden
Per email (info(at)waddentochten.nl) of telefonisch (06-5185 8450) Bij aanmelding graag uw woonplaats en mobiel telefoonnummer vermelden.

Afgelasting / annuleren
Bij te slecht weer of te lage waterstanden kan de schipper besluiten niet uit te varen. Soms wordt deze beslissing al een dag van tevoren genomen, soms pas op de dag zelf. Als op de dag voor de tocht de weersverwachting voor de volgende dag te slecht is (onweer of windkracht 8 of meer) krijgt u telefonisch bericht (vanaf 20.00 uur). Ook zijn er voldoende deelnemers nodig voor deze tocht.

Data:

Datum   Vertrek Terug (plm.)
       
       
Joomla templates by a4joomla