Dagtocht Engelsmanplaat - Schiermonnikoog

's Morgens vertrekken we met de MS Noordster vanuit de visserijhaven van Lauwersoog. Na anderhalf uur varen komen we aan op Schiermonnikoog. Daar kunt u (op eigen kosten) een fiets huren of met de bus naar het dorp. U heeft plm. 3 uur om het eiland te verkennen. Vervolgens varen we richting Engelsmanplaat of een ander gedeelte van het wad. Tijdens de tocht naar de zandplaat zien we waarschijnlijk zeehonden. Op de plaat kunt u ongeveer 1,5 uur wandelen. Hierna keren we weer terug naar de haven van Lauwersoog. Het is handig om een korte broek, oude schoenen en een handdoek mee te nemen.

De gehele tocht duurt ongeveer 8,5 uur. Op de heenweg krijgt u koffie/thee met een plak koek. De overige consumpties zijn voor eigen rekening. Naast koffie en thee zijn aan boord frisdrank en alcoholische dranken verkrijgbaar, alsmede soep en worst.

Kosten
De kosten voor deze tocht bedragen €25,00 voor volwassenen en €7,50 voor kinderen tot en met 12 jaar.

Opgave
U kunt zich voor deze tocht via de mail of telefonisch (06-51858450) opgeven. Vermeld daarbij met hoeveel personen u aan de tocht wilt deelnemen. U krijgt van de schipper vervolgens een bevestiging.

De data:

Deze tocht wordt aangeboden in de maanden juli en augustus. 

 

 Datum   Vertrek   
 vrijdag 26 juli  2019   9:00 uur  
 zaterdag 27 juli  2019 10:00 uur  
 vrijdag 9 augustus  2019   9:00 uur  

 

 

Lees in diverse media wat anderen voor u al hebben beleefd op MS Boschwad of MS Noordster en daarover hebben gepubliceerd.

 

datum   Bron
28-10-2008 "Prettig afzien op Schier" Trouw
14-01-2012 "Doorbraak Simonszand een feit" Wadloopnieuws
     
     

 

In het Oostelijk Waddengebied ligt een aantal eilanden en zandplaten. Onder leiding van een wadloopgids of een boswachter zijn expeditie mogelijk. U maakt op deze manier kennis met de historie van het wad en komt meer te weten over de specifieke flora en fauna van dit gebied. Tijdens de tochten kunt u op afstand zeehonden zien en de mooiste delen van het wad bezichtigen. Tijdens de excursies staat de natuur centraal, het spreekt voor zich dat deze niet verstoord wordt.

Excursies naar het voor publiek verboden eiland Rottumeroog vallen buiten het broedseizoen en worden verzorgd door Staatsbosbeheer (Expeditie Rottumeroog). Informatie over deze excursie kunt u lezen op de website van Staatsbosbeheer. Hier kunt u ook lezen hoe u zich kunt aanmelden.

 
 


 

Dagtocht Simonszand / oostpunt Schiermonnikoog 

We vertrekken met de MS Noordster vanuit de visserijhaven van Lauwersoog richting Simonszand. Tijdens de reis krijgt u een kopje koffie/thee en een plak koek. Na een tocht van plm. twee uur zullen we bij afgaand water de boot bij Simonszand op een zandbank zetten. Het is dan mogelijk om van boord te gaan en om het eiland onder leiding van een gids te verkennen. Het is handig om oude schoenen, een korte broek en een handdoek mee te nemen.

Ook brengen we een bezoek aan de oostpunt van Schiermonnikoog. Ook hier is er gelegenheid om van boord te gaan onder leiding van een gids en dit mooie eiland te bekijken van een kant die u waarschijnlijk anders nooit ziet!

Aan boord is gedurende de tocht koffie, thee, frisdrank en alcoholische dranken te koop, alsmede soep en een warme worst. We raden aan zelf een lunchpakket mee brengen.

Zodra het water weer opkomt vertrekken we weer richting Lauwersoog. De gehele tocht duurt ruim 12 uur.

Kosten
De kosten voor deze tocht bedragen €30,00 voor volwassenen en €7,50 voor kinderen tot en met 12 jaar.

Opgave

U kunt zich voor deze tocht via de mail of telefonisch (06-51858450) opgeven. Vermeld daarbij met hoeveel personen u aan de tocht wilt deelnemen. U krijgt van de schipper vervolgens een bevestiging.

 

Data:

De volgende data zijn beschikbaar:

Datum:   Vertrek:  
       
 maandag 29 juli  2019  8:00 uur  
       

 

 

NB: Voor groepen kunnen ook andere dagen gereserveerd worden. Informeer hiervoor bij de schipper Louis de Jonge, via de mail of telefonisch (06-51858450).
 

 

Wilt u graag met één van de geplande tochten mee, of lijkt het u leuk om met uw eigen groep korte of langere tijd het wad op te gaan of het lauwersmeer te verkennen,

U kunt hiervoor contact met ons opnemen op telefoonnummer: 06-51858450.

Of mailen via ons contact formulier

Joomla templates by a4joomla