Het motorschip Noordster is in 1927 gebouwd in Stroobos (Fr.). Na een periode als veerboot dienst te hebben gedaan is het schip omgebouwd tot een garnalenvissersboot voor op het Wad. Begin jaren zestig werd de Noordster opgetuigd tot een twee master zeilboot en werd privébezit van de firma Doeksen (van de veerdienst tussen Harlingen, Terschelling en Vlieland). In 1981 is de Noordster omgebouwd tot motorschip voor personenvervoer op het Wad.

Accommodatie aan boord

Aan boord wordt u niet omringd door alle mogelijke luxe. Eenvoud, degelijkheid en functionaliteit staan voorop. Alle basisvoorzieningen zijn aanwezig: een kombuis, wasgelegenheid en een slaapplaats. Eten en lekker rondhangen kan aan dek of onderdeks. Voor dagtochten biedt De Noordster plaats voor max. 30 personen.

 

Het motorschip Boschwad is in 1921 gebouwd in Alphen a/d Rijn als vrachtschip en heeft tot 1932 een pakketdienst onderhouden tussen Schoonhoven en Amsterdam. Daarna is zij als vrachtschip tussen het vasteland en Ameland gaan varen. In 1975 is de Boschwad verbouwd tot passagiersschip voor het Wad. Sinds 1992 vaart zij onder haar huidige naam in het Oostelijk Waddengebied.MS Boschwad

Joomla templates by a4joomla